Известие

Collapse
No announcement yet.

Грешка записана на мотроника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Грешка записана на мотроника

Грешката е: 1-2-5-2 Speed sensor faulty

Стана след един прекъсвач на място...странна работа. Сега е тъмно и не пробвах да ресетна компютъра, но утре ще пробвам! Свети постоянно лампата на инжекциона и кода който казва после с мигания е този споменат горе. Идея къде е този скоростен сензор - може би е този на скоростите? Ама къде там???
    В шашканията сега даже не погледнах работи ли скоростомера...
    Last edited by Furious 155; d.m.y г., 01:32.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

ъпдейт: с ресет на компютъра нещата са ок в момента. Ще се следи да видим ще се появи ли пак! Иначе грешката е за неработещ дачтик или веригата му за скоростта. Естествено тогава и километража не работи, но при мен не видях да не работи...

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
      ъпдейт: с ресет на компютъра нещата са ок в момента. Ще се следи да видим ще се появи ли пак! Иначе грешката е за неработещ дачтик или веригата му за скоростта. Естествено тогава и километража не работи, но при мен не видях да не работи...
      според мене се води датчика на коляновия вал това нещо и не е обвързано по нинакъв начин със километража
      Volvo S80 2.0 T5 180hp
      Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
      Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщение
        според мене се води датчика на коляновия вал това нещо и не е обвързано по нинакъв начин със километража
        тц, баш за скоростта е датчика, само че незнам защо я записа тази грешка. Иначе хора със 155 с тази модификация с четенето на грешките споменават за тази грешка, като не им работи километража. Данните от датчика отиват направо в ЕКУ-то, за управление на климатици и т.н.
        За датчика на коляновия вал е друга грешката и обикновено без него двигателя не пали...
        Last edited by Furious 155; d.m.y г., 23:04.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

тц, баш за скоростта е датчика, само че незнам защо я записа тази грешка. Иначе хора със 155 с тази модификация с четенето на грешките споменават за тази грешка, като не им работи километража. Данните от датчика отиват направо в ЕКУ-то, за управление на климатици и т.н.
          За датчика на коляновия вал е друга грешката и обикновено без него двигателя не пали...
          бе то ясно че не пали , ама по някога дава грешка просто щото за секудна е прекъснал

можеш да пробваш да си откачиш датчика от скоростите и да видиш дали ще ще светне чека
          но мисля че бъркаш щото като си на място нищо не отчита датчика а това значи че винаги трябва да свети чека докато тръгнеш

не съм сигурен във това което казвам но можеш да си направиш сам теста
          Volvo S80 2.0 T5 180hp
          Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
          Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

то на мен идеята на темата ми беше ,къде аджеба се намира тоя датчик на скоростната кутия? При Венци видях къде е, че точно там се беше сломила кутията, но при мен нещо не го виждам и затова питах къде е, ако проблема се беше задълбал, трябваше да го търся и да го свалям за тест! Иначе чек-а светеше постоянно и грешката беше само тази 1-2-5-2 която се отнася за тоя датчик баш!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

при мен е точно до пробката за наливане на масло
              Alfa Romeo 155 1.7 TS-ex
              Alfa Romeo 155 1.9 TD-ex
              Alfa Romeo 155 1.8 MY 95 Sport-ex
              Alfa Romeo 156 2.0 JTS Ti

Comment

то на мен идеята на темата ми беше ,къде аджеба се намира тоя датчик на скоростната кутия? При Венци видях къде е, че точно там се беше сломила кутията, но при мен нещо не го виждам и затова питах къде е, ако проблема се беше задълбал, трябваше да го търся и да го свалям за тест! Иначе чек-а светеше постоянно и грешката беше само тази 1-2-5-2 която се отнася за тоя датчик баш!
                То и при TRENDi се видя къде е, внимавай с прекъсвача да не видиш и твоя къде е, че с тия 14-15 годишни легенди как е тръгнало ще станат по 1000лв. скоростите втора употреба.
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от gboiaj Покажи съобщение
                  при мен е точно до пробката за наливане на масло
                  Мерси!
                  Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                  То и при TRENDi се видя къде е, внимавай с прекъсвача да не видиш и твоя къде е, че с тия 14-15 годишни легенди как е тръгнало ще станат по 1000лв. скоростите втора употреба.
                  Нали знаеш че ако й е писано, така ще стане! Тия коли са родени на пистата!!! http://www.youtube.com/watch?v=qaISprYJj7U

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Мерси!

Нали знаеш че ако й е писано, така ще стане! Тия коли са родени на пистата!!! http://www.youtube.com/watch?v=qaISprYJj7U
                    Нали знаеш коя ми е любимата Алфа така че клипа е излишен в случая.
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Днес разбрах че първите симптоми за заминала скоростна кутия е да не ти работи километража.
                      Alfa 155 1.7,1.8 ex
                      Alfa 166 2.4 3 ex
                      155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                        Днес разбрах че първите симптоми за заминала скоростна кутия е да не ти работи километража.
                        Също и "тряскане" когато спреш в лек наклон и колата тръгне назад. При съвсем малко по рязко отпускане на съеднителя на 1-ва се чува въпросното тропване. Е ако на някой при тази ситуация му потропва да внимава с въртенето на гуми.
                        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Working...
                        X